cloud
cloud
cloud
cloud
cloud
cloud

Hakeminen


MITEN HAET MEILTÄ PÄIVÄHOITOPAIKKAA?

 

hakeminen

PAIKKATIEDUSTELU SÄHKÖPOSTITSE

Ota sähköpostitse yhteyttä sen päiväkodin johtajaan, josta haet lapsellesi paikkaa. Saat vastauksen parissa päivässä (usein jopa samana päivänä), jossa sinulle kerrotaan päiväkodin vapaiden tai vapautuvassa olevien paikkojen tilanne.

Kirjoita sähköpostiin seuraavat tiedot:

Päiväkoti, jonne haet, milloin hoidontarve alkaisi, haetko kokoaikaista vai osa-aikaista paikkaa, lapsen nimi, syntymäaika, allergiat ja muut mahdolliset erityistarpeet ja vanhempien yhteystiedot.

Mikäli haet hoitopaikkajonoon, huomioi että jonotus pitää uusia kuuden kuukauden välein.

HAASTATTELU –> PAIKAN LUOVUTTAMINEN HAKIJALLE –> HOITOSOPIMUS

Jos meillä on paikkoja vapaina, otamme sinuun yhteyttä joko etänä tai pyydämme käymään haastattelun merkeissä. On yhtä tärkeää, että päiväkotimme painotus ja toimintatapa sopii teidän perheellenne, kuin että lapsesi sopii juuri kyseiselle vapaalle paikalle. Joskus esteenä voi olla erimerkiksi hoitoaika, lapsen ikä tai vaikkapa erityistarpeet, joita ei resurssien puuttuessa tai niiden vähyyden vuoksi voida tarjota. Ryhmässä voi esimerkiksi olla jo pieni vauva tai useampi tai erityislapsi, jolloin päätämme, mihin päiväkotimme resurssit oikeasti riittävät, jotta voimme tarjota kaikille lapsillemme riittävästi aikaa ja huomiota. Jos voimme tarjota juuri sinun lapsellesi sopivan paikan, seuraava askel on hoitosopimuksen täyttäminen ja allekirjoitus, jonka jälkeen paikka on meidän puoleltamme vahvistettu ehdollisesti. Vielä tarvitsemme palvelusetelipäätöksen. Kun se on myönnetty, paikka on teidän.

Hoitosopimuksen voi täyttää mahdollisen tutustumisen yhteydessä tai etänä.

PALVELUSETELIN HAKEMINEN

Kun hoitosopimus on täytetty voit hakea kotikaupungiltasi palveluseteliä. Ohjeet palvelusetelin hakemiseen löydät oman paikkakuntasi nettisivuilta.  Huomioithan, että sinun tukee hakea päivähoitosopimuksen mukaista palveluseteliä. Vasta palvelusetelin myöntämisen jälkeen varhaiskasvatuspaikka on varmistettu.