Siirry sisältöön

FAQ

FAQ

Muistathan nimikoida kaiken, minkä tuot päiväkotiin.

Päiväkodissa on hyvä olla mukana:

 • sisävaatteet (myös kesäaikana ulos puetaan eri vaatteet)
 • sisätossut
 • varavaatteita
 • sadevaatteet ja kumisaappaat
 • unikaveri
 • tarvittaessa tutti ja tuttipullo
 • tarvittaessa äidinmaidonkorvike tai erityisvalmiste
 • vaipat, mieluiten teippivaipat
 • tarvittaessa hoitovoiteita
 • mahdolliset reseptilääkkeet alkuperäispakkauksessa (varataan aikaa lääkehoitosuunnitelman tekemiseen)
 • oma kampa tai harja
 • kesällä vesipullo ja auringonsuojavoide

Päiväkotimme ovat palvelusetelipäiväkoteja ja vanhempien maksaman omavastuuosuuden määrittelee lapsen kotikaupunki, joka myöntää palvelusetelin.

Omavastuuosuus riippuu perheen tuloista ja on sama kuin kaupungin tai kunnan omissa päiväkodeissa. Tämän päälle perimme lisämaksun, joka on 20–30 €/lapsi/kuukausi.

Päiväkodille ei toimiteta tulotietoja, vaan ne toimitetaan palvelusetelihakemuksen yhteydessä lapsen kotikaupungille tai -kunnalle.

Palveluseteliä haetaan lapsen kotikaupungista tai -kunnasta, kaupungin tai kunnan omien www-sivuilta löytyvien ohjeiden mukaan, yleensä sähköisesti.

Omavastuuosuus on tällä hetkellä korkeintaan 288 €/kk, joten varhaiskasvatusmaksu on 20–308 €/kk. Omavastuuosuus voi olla myös 0 euroa, jolloin peritään vain lisämaksu.

Palveluseteliä tulee hakea ennen varhaiskasvatuksessa aloittamista.

Näiltä sivuilta löydät ohjeet päiväkotipaikan hakemiseen ja voit aina kysyä lisätietoja suoraan valitsemasi päiväkodin johtajalta.

Tiedon paikan saamisesta tai jonoon jäämisestä saat muutamassa päivässä, joskus jopa samana päivänä.

Päiväkotiin voi tulla tutustumaan ottaen huomioon ajankohtaisen virustilanteen.

Normaalitilanteessa käymme yhdessä päiväkodissa sisällä ja ulkona, esittelemme paikat ja henkilökunnan ja vastaamme esiin tulleisiin kysymyksiin.

Kun päiväkotipaikan on ottanut vastaan ja palveluseteli on haettu, voi vanhempi olla lapsen kanssa päiväkodissa tutustumassa päiväkodin aukioloaikoina ensimmäisinä kolmena päivänä. Käytäntö on näyttänyt, että paras tapa on olla kerran lapsen kanssa päiväkodissa aamupäivä, sitten toisena päivänä lapsi jää hetkeksi päiväkotiin ilman vanhempaa ja kolmantena päivänä lapsi jää ilman vanhempaa vielä vähän pidemmäksi aikaa.

Päiväkodissa on niin paljon mielenkiintoisia asioita, että useimmiten lapsi sopeutuu uuteen ympäristöön oikein hyvin ja suurin ikävä onkin vanhemmalla.

Vanhemman on tärkeintä osoittaa lapselle, että päiväkotiin on turvallista jäädä ja kaikki on hyvin.

Lapselle voi jättää turvaleluksi esimerkiksi vanhemman kuvan tai pienemmän lapsen kyseessä ollessa kodin tai vanhemman tuoksuisen vaatteen.

Yhdessä varhaiskasvatuksen osaavan henkilökunnan kanssa sopiva tapa aloitta päiväkotitaival kyllä löytyy!

Kaikki päiväkodissa noin klo 11 olevat lapset ensin ruokailevat ja menevät sitten lepäämään, joten jos lapsi ei jää nukkumaan päiväunia päiväkodille, sopiva vierailuaika päättyy ruokailuun.

Myös iltapäivän ulkoilun aikaan voi tulla tutustumaan pihaan ja uusiin kavereihin

Päiväkodissa syödään oman kokin tekemä aamupala, lounas ja välipala.

Päiväkodissa ei käytetä eineksiä ja suositaan kotimaisia ja lähialueiden raaka-aineita.

Ruokalista löytyy Muksunkirjasta eli päiväkodin viestintäsovelluksesta, johon vanhempi saa tunnukset.

Ruoka on varhaiskasvatuksen ruokailusuositusten mukaista, runsaasti kasviksia sisältävää, täysipainoista ruokaa.

Päiväkoti tarjoaa ilman lisämaksua laktoositonta, lakto-ovovegetaarista tai laktovegetaarista ruokaa. Muista erityisruokavaliosta peritään pieni maksu sopimuksen mukaan.

Päiväkoti on avoinna lasten paikalla olon mukaisesti noin klo 7–17 ja suljettuna yleisinä lomapäivinä ja arkipyhinä, uudenvuodenaattona sekä heinäkuun viimeisenä arkipäivänä.

Järjestämme varhaiskasvatusta 12 kk/vuosi, mutta loma-aikojen (syys- ja talviloman aika, joulun aika tai heinäkuu) varhaiskasvatus voidaan järjestää myös jossain muussa Pikku Tutkijan Päiväkodissa kuin omassa.

Vanhemmilta kysytään päivystysajan varhaiskasvatuksesta hyvissä ajoin.

Päiväkodin viestintäkanava on Muksunkirja, johon vanhemmat saavat tunnukset. Sieltä löytyvät viikkokirjeet, viikko- ja kuukausisuunnitelmat ja niiden toteutukset sekä valokuvia. Muksunkirjan reissuvihossa voi myös esittää kysymyksiä.

Jokaisen päivän päätteeksi paikalla oleva työntekijä kertoo vanhemmalle lapsen päivän kuulumiset, mutta pitkille keskusteluille on hyvä varata erikseen aikaa.

Lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista käsitellään tarkemmin varhaiskasvatussuunnitelman mukaisissa varhaiskasvatuskeskusteluissa.