Siirry sisältöön

Hakeminen

Näin haet meiltä paikkaa varhaiskasvatukseen:

 1. Tiedustele vapaita paikkoja sähköpostilla.
 2. Jos vapaa paikka löytyy, pääsette haastatteluun ja tutustumaan päiväkotiin.
 3. Jos päiväkoti myöntää lapselle paikan, ja vanhemmat ottavat sen vastaan, paikka varataan ja laaditaan varhaiskasvatussopimus perheen ja päiväkodin välille.
 4. Perhe hakee palveluseteliä.
 5. Kun palveluseteli on myönnetty, lapsi voi aloittaa päiväkodissa!

Tampereella varhaiskasvatuspaikkaa ja palveluseteliä haetaan eVaka Tampere -järjestelmän kautta sähköisesti. Sekä paikan että palvelusetelin hakeminen hoituu kätevästi samalla hakemuksella.

Tee paikkatiedustelu sähköpostitse

Ota sähköpostitse yhteyttä sen päiväkodinjohtajaan, josta haet lapsellesi paikkaa. Saat parissa päivässä (usein jopa samana päivänä) vastauksen, jossa sinulle kerrotaan päiväkodin vapaiden tai vapautumassa olevien paikkojen tilanne.

Kirjoita sähköpostiin seuraavat tiedot:

 • Päiväkoti, josta haet paikkaa.
 • Milloin hoidontarve alkaisi?
 • Haetko kokoaikaista vai osa-aikaista paikkaa?
 • Lapsen nimi, syntymäaika, allergiat ja muut mahdolliset erityistarpeet.
 • Vanhempien yhteystiedot.
 • Huomioi, että osa-aikaisia paikkoja ei aina ole saatavilla päiväkotien pienuuden vuoksi.

Mikäli haet paikkajonoon, huomioi, että jonotus pitää uusia kuuden kuukauden välein.

Haastattelu ja varhaiskasvatussopimus

Jos meillä on paikkoja vapaina, otamme sinuun yhteyttä joko etänä tai pyydämme käymään päiväkodilla haastattelun merkeissä. Haastattelulla varmistetaan, että päiväkotimme painotus ja toimintatapa sopii teidän perheellenne, ja että lapsesi sopii juuri kyseiselle vapaalle paikalle.

Joskus esteenä voi olla erimerkiksi hoitoaika, lapsen ikä tai vaikkapa erityistarpeet, joita ei resurssien puuttuessa tai niiden vähyyden vuoksi voida (sillä hetkellä) tarjota. Ryhmässä voi esimerkiksi olla jo yksi tai useampi pieni vauva tai erityislapsi, jolloin päätämme, mihin päiväkotimme resurssit oikeasti riittävät, jotta voimme tarjota kaikille lapsillemme riittävästi aikaa ja huomiota.

Jos voimme tarjota juuri sinun lapsellesi sopivan paikan, seuraava askel on varhaiskasvatussopimuksen täyttäminen ja allekirjoitus, minkä jälkeen paikka on meidän puoleltamme vahvistettu ehdollisesti. Vielä tarvitsemme palvelusetelipäätöksen. Kun palveluseteli on myönnetty, paikka on teidän. Ilman palvelusetelipäätöstä varhaiskasvatukseemme ei voi osallistua.

Varhaiskasvatussopimuksen voi täyttää mahdollisen tutustumisen yhteydessä tai etänä.

Palvelusetelin hakeminen

Kun varhaiskasvatussopimus on täytetty, voit hakea kotikaupungiltasi palveluseteliä. Ohjeet palvelusetelin hakemiseen löydät perheenne kotikaupungin nettisivuilta (Tampere, Kangasala, Ylöjärvi, Lempäälä, Nokia, Pirkkala jne.)

Huomioithan, että sinun tukee hakea varhaiskasvatussopimuksen mukaista palveluseteliä samoilla tuntimäärillä kuin sopimukseen on merkitty. Vasta palvelusetelin myöntämisen jälkeen varhaiskasvatuspaikka on varmistettu.

Varhaiskasvatusmaksu

Varhaiskasvatusmaksun vanhempien osuuden laskee lapsen kotikaupungin varhaiskasvatuksen asiakasmaksuyksikkö. Vanhemmat toimittavat tulotiedot kaupungille ohjeiden mukaan ja kaupunki toimittaa päätöksen sekä vanhemmille että päiväkodille.

Päiväkoti ei voi vaikuttaa varhaiskasvatusmaksun suuruuteen. Summaan lisätään päiväkodin palvelusetelin lisämaksu, joka on tällä hetkellä 20 €/lapsi/kk.

Maksupäivä on kuluvan kuukauden viimeinen pankkipäivä. Myöhästyneestä maksusta peritään huomautusmaksu ja korkolain mukainen korko. Kahden kuukauden maksamattomat varhaiskasvatusmaksut voivat aiheuttaa varhaiskasvatuspaikan ja palvelusetelin irtisanomisen. Mikäli muistutuslaskua ei makseta, lasku siirtyy perintään. Perintätoimisto perii kulut oman hinnastonsa mukaan.

Irtisanominen

 1. Kirjallinen irtisanominen
 2. Irtisanomisaika 1kk
 3. Palvelusetelin irtisanominen

Varhaiskasvatussopimuksen irtisanomisesta tulee ilmoittaa päiväkodille kirjallisesti sähköpostilla.

Irtisanomisaika on yksi kuukausi irtisanomiskuukauden viimeisestä päivästä alkaen. Irtisanomisajan aikana lapselle on varattu varhaiskasvatuspaikka päiväkodissa ja tältä ajalta peritään normaali maksu.

Päiväkoti tai vanhempi ilmoittaa palvelusetelin irtisanomisesta lapsen kotikaupungille. Vanhemmat eivät voi irtisanoa palveluseteliä ennen varhaiskasvatussopimuksen irtisanomisajan päättymistä. Mikäli palveluseteli vanhempien toimesta irtisanotaan ennenaikaisesti, koko varhaiskasvatusmaksu (myös palvelusetelin osuus) peritään vanhemmilta.